Pagina wordt geladen ...
Thuiszorg met een sociaal karakter

De Presentiebenadering

Wij werken binnen Thuiszorg Gezellig volgens de theorie van Presentiebenadering. De Presentiebenadering gaat over het simpelweg er zijn voor de ander, zodat een vertrouwensrelatie wordt opgebouwd. De ander voelt zich gezien en gehoord en voelt zich volwaardig mens. Deze benadering sluit namelijk naadloos aan op de missie en visie van Thuiszorg Gezellig (thuiszorg mét een sociaal karakter).

Luisteren naar de cliënt

De medewerkers van Thuiszorg Gezellig laten de cliënt zoveel mogelijk tot zijn recht komen door te luisteren naar de cliënt. Door deze houding bouwen zij een relatie op met de cliënt. Deze relatie vormt de basis van de geboden zorg en begeleiding door Thuiszorg Gezellig. De zorg en begeleiding is “present”, heeft een empathische houding ten opzichte van de cliënt en heeft respect voor zijn normen en waarden, maar met inachtneming van de eigen en de beroepsgrenzen.

Presentiebenadering binnen elk team

Binnen Thuiszorg Gezellig werken alle disciplines (Huishoudelijke ondersteuning, Individuele Begeleiding, Hulp bij Steunkousen, Maaltijd Ondersteuning en Verpleging en Verzorging) met deze benadering.